Asiakaspalvelun kultainen sääntö

Hei kaikille!

Tiistaina 28.11 puhuin teille hyvästä asiakaspalvelusta ja erilaisista keinoista tarjota sitä asiakkaillemme. Toivottavasti puheeni oli motivoiva ja ajatuksia herättävä. Joulukuun aikana emme ole saaneet vielä lainkaan asiakaspalautteita, ja tästä voimme päätellä että kehitystä on tapahtunut.
 
Työskentelemme alalla, jossa kilpailu on todella kovaa. Meiltä saadun asiakaspalvelun laatu vaikuttaa isolta osin siihen, miten me kilpailussa pärjäämme. Vain me itse voimme vaikuttaa siihen, onko se meidän ehdoton kilpailuvalttimme vai kompastuskivemme.

Puheessani keskityin antamaan teille eväitä entistäkin parempaan asiakaspalveluun, ja nyt haluaisin jatkaa antamalla vielä pari vinkkiä haastavien tilanteiden varalle. Niin kuin puheessani jo mainitsin, paljon voi pelastaa etukäteen olemalla se loistava ja motivoitunut asiakaspalvelija. Jos asiakas hyvästä palvelusta huolimatta on selvästi pahoittanut mielensä, niin tilanteen voi koittaa korjata keskustelemalla asiakkaan kanssa rakentavasti. Kysy asiakkaalta mistä hän on pahoittanut mielensä, mitä hän olisi toivonut tehtävän toisin ja korjaa asia jos suinkin mahdollista. Tässä tilanteessa täytyy muistaa, ettei asiakkaan kanssa kuitenkaan aleta väittelemään tai kinastelemaan, vaan käydään avointa keskustelua hyvässä ja rakentavassa hengessä. Tavoitteena on saada asiakas kokemaan, että olet kiinnostunut hänestä ja hänen mielipiteestään, ja  että teet töitä asiakkaan tyytyväisyyden eteen. Kultaista sääntöä voimme soveltaa myös omassa työssämme: palvele asiakasta niin kuin toivoisit itseäsi palveltavan. 

Jatketaan hyvää työtä, ja kohta pääsemmekin nauttimaan yhdessä ansaitsemistamme palkinnoista. Ensi vuonna asetamme yhteiset tavoitteemme vielä entistäkin korkeammalle.

Kommenteissa voitte jakaa omia ajatuksianne, kokemuksianne ja vinkkejänne hyvästä ja odotukset ylittävästä asiakaspalvelusta. Opitaan yhdessä päivä päivältä entistäkin paremmiksi asiakaspalvelijoiksi ja pidetään huolta, että asiakaspalvelu on meille se ehdoton kilpailuvaltti!

-Julia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pitkät illalliset luovat suhteita – Etelä-Amerikan ja Suomen kulttuurierot kansainvälisissä neuvotteluissa.

Sorrutko sinäkin olemaan hankala asiakas?

Miksi hyvät verkkosivut ovat pienille yrityksille elintärkeät?